Batoniki zbożowe z czerstwego chleba
- Całkowity czas 1 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
600 g Czerstwy chleb
240 g Mleko
3 szt. Białko jaja
150 g Miód
120 g Migdały
60 g Jagody goji
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Wrzuć czerstwy chleb do miski i zalej mlekiem. Pozostaw do nasiąknięcia na 2 minuty.
Etap 2 /6
Zagnieć dłońmi namoknięty chleb, aby powstało ciasto.
Etap 3 /6
Dodaj białko jajka i miód, a następnie ponownie zagnieć.
Etap 4 /6
Dodaj migdały i jagody goji.
Etap 5 /6
Rozdziel ciasto pomiędzy 3 foremki i dociśnij.
Etap 6 /6
Piecz w wyznaczonym programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.