Bananowe muffinki
- Całkowity czas 33 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
330 g Banan
260 g Cukier trzcinowy
60 g Syrop klonowy
80 g Masło
25 g Neutralny olej
35 g Mleko
2 Jajko
260 g Mąka
25 g Mąka kukurydziana
8 g Proszek do pieczenia
1.5 łyżeczka Cynamon
50 g Zmiażdżone orzechy
100 g Kropelki z mlecznej czekolady
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Obierz banany i pokrój je na plasterki, a następnie wsyp do miski. Dodaj brązowy cukier oraz syrop klonowy i ubij na dość gładką masę.
Etap 2 /4
Dodaj roztopione masło, olej, jajko i mleko. Wymieszaj wszystko, a następnie wsyp mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cynamon, orzechy i czekoladowe kropelki. Mieszaj szpatułką aż do uzyskania gładkiej konsystencji, a następnie przelej wszystko do foremek (60 g).
Etap 3 /4
Włóż muffiny do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 4 /4
Przed podaniem poczekaj, aż muffinki ostygną.