Babeczki cytrynowe
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 sztuki
190 g Mąki orkiszowej jasnej
60 g Masła
90 g Erytrytolu
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
1 Jajko
4 łyżka Jogurtu naturalnego
Z połowy cytryny
Akcesoria
Extra Crisp 8 jars set
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Odważ sypkie składniki babeczek. 30 minut przed miksowaniem składników wyciągnij z lodówki jajko, jogurt oraz masło.
Etap 2 /5
Utrzyj masło ze słodzikiem na puszystą pianę.
Etap 3 /5
Do ubitej masy dodaj jajko, skórkę z połowy cytryny oraz sok z cytryny.
Etap 4 /5
Dodaj przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj całość szpatułką. Na koniec dodaj jogurt naturalny.
Etap 5 /5
Masę umieść w słoiczkach do Cook4me do 3/4 wysokości. Słoiczki w dwóch rzędach wstaw do misy i użyj nakładki Extra Crisp. Piecz w 180 stopniach 30 minut. W połowie czasu pieczenia zamień rzędy koszyczków między sobą. Temperatura: 180°C Czas: 30 min