Babeczki Speculoos©
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
1 porcja
1 łyżeczka Cynamon
125 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
2 Jajka
100 g Cukier
55 g Olej (słonecznikowy, z orzechów, z pestek winogron etc.)
75 g Jogurt naturalny
170 ml Śmietana kremówka 30%
80 g Mascarpone
2 łyżka Cukier puder
200 g Speculoos©
60 ml Śmietana kremówka 30%
1 łyżeczka Skrystalizowany miód
Cynamon
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /7
(CIASTO) Przesiej mąkę, cynamon i proszek do pieczenia do misy do mieszania.
Etap 2 /7
W drugiej misie do mieszania ubij jajka i cukier do białości i lekko spienionej masy. Dodaj jogurt naturalny i olej. Zmieszaj obie masy.
Etap 3 /7
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory. Uruchom program na określony czas.
Etap 4 /7
Pozostaw babeczki na kilka minut, a następnie wyjmij je z formy.
Etap 5 /7
(NADZIENIE ZE SPECULOOS) Zblenduj ze sobą ciasteczka Speculoos©, miód, cynamon i śmietanę.
Etap 6 /7
Za pomocą łyżeczki zrób zagłębienie w górnej części każdej babeczki. Wypełnij domową pastą ze Speculoos©.
Etap 7 /7
(LUKROWANIE) Zrób polewę: ubij resztę śmietany. Dodaj mascarpone, cukier puder i domowej roboty pastę ze Speculoos©. Napełnij polewą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy i udekoruj babeczki.