Babeczki Speculoos© - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Babeczki Speculoos©

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    5 min.

Składniki

1 porcja

  • 1 łyżeczka Cynamon

  • 125 g Mąka

  • 1 łyżeczka Proszek do pieczenia

  • 2 Jajka

  • 100 g Cukier

  • 55 g Olej (słonecznikowy, z orzechów, z pestek winogron etc.)

  • 75 g Jogurt naturalny

  • 170 ml Śmietana kremówka 30%

  • 80 g Mascarpone

  • 2 łyżka Cukier puder

  • 200 g Speculoos©

  • 60 ml Śmietana kremówka 30%

  • 1 łyżeczka Skrystalizowany miód

  • Cynamon

Akcesoria

  • Forma na 6 muffinek
    Forma na 6 muffinek

Czas przygotowania

Etap 1 /7

(CIASTO) Przesiej mąkę, cynamon i proszek do pieczenia do misy do mieszania.

  • 1łyżeczka Cynamon
  • 125g Mąka
  • 1łyżeczka Proszek do pieczenia

Etap 2 /7

W drugiej misie do mieszania ubij jajka i cukier do białości i lekko spienionej masy. Dodaj jogurt naturalny i olej. Zmieszaj obie masy.

  • 2 Jajka
  • 100g Cukier
  • 55g Olej (słonecznikowy, z orzechów, z pestek winogron etc.)
  • 75g Jogurt naturalny

Etap 3 /7

Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory. Uruchom program na określony czas.

  • Forma na 6 muffinek

Etap 4 /7

Pozostaw babeczki na kilka minut, a następnie wyjmij je z formy.

Etap 5 /7

(NADZIENIE ZE SPECULOOS) Zblenduj ze sobą ciasteczka Speculoos©, miód, cynamon i śmietanę.

  • 200g Speculoos©
  • 60ml Śmietana kremówka 30%
  • 1łyżeczka Skrystalizowany miód
  • łyżeczka Cynamon

Etap 6 /7

Za pomocą łyżeczki zrób zagłębienie w górnej części każdej babeczki. Wypełnij domową pastą ze Speculoos©.

  • 200g Speculoos©

Etap 7 /7

(LUKROWANIE) Zrób polewę: ubij resztę śmietany. Dodaj mascarpone, cukier puder i domowej roboty pastę ze Speculoos©. Napełnij polewą rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie gwiazdy i udekoruj babeczki.

  • 170ml Śmietana kremówka 30%
  • 80g Mascarpone
  • 2łyżka Cukier puder