Krewetki w sosie słodko-kwaśnym
- Całkowity czas 33 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
3 łyżka Mąka
3 Jajka
2 łyżka Neutralny olej
120 g Bułka tarta
16 Surowe i obrane krewetkowe ogony
100 g Sos słodko-kwaśny
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przygotuj trzy talerze na panierkę: na pierwszy wsyp mąkę doprawioną solą i pieprzem. Na drugim ubij jajka z olejem. Na trzeci wsyp bułkę tartą.
Etap 2 /3
Obtocz krewetki jedna po drugiej w mące, a następnie w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Zanurz je po raz drugi w jajku, a następnie w bułce tartej. Umieść krewetki w urządzeniu, na płycie, ale pamiętaj: nie powinny one nachodzić na siebie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 3 /3
Podawaj jako przekąskę z sosem słodko-kwaśnym.