Indyjskie lassi z mango, banana i mięty
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
30 g Kostki lodu
5 cl Mleko
1 Limonka
60 g Mango
60 g Banan
80 g Jogurt naturalny
5 liść Świeże liście mięty
1 łyżka Skrystalizowany miód
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Wyciśnij limonki.
Etap 2 /5
Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od kostek lodów i mleka.
Etap 3 /5
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 4 /5
W razie potrzeby możesz dostosować ilość miodu do własnych upodobań. Aby uzyskać rzadszą konsystencję, dolej trochę mleka. Aby uzyskać gęstszą konsystencję, użyj mrożonego owocu lub dodaj trochę awokado albo banana.
Etap 5 /5
Przelej do szklanek i natychmiast podawaj.