*Iced chai latte - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Iced chai latte

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 26 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    20 min.

Składniki

2 osób

  • 10 cl Gorąca woda

  • 3 saszetka Torebki herbaty cejlońskiej

  • 200 g Kostki lodu

  • 12 cl Mleko owsiane

  • 4 łyżka Syrop trzcinowy

  • 0.5 łyżeczka Mielony cynamon

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Zaparz herbatę w gorącej wodzie. Pozostaw do ostygnięcia.

  • 10cl Gorąca woda
  • 3saszetka Torebki herbaty cejlońskiej
  • 200g Kostki lodu
  • 12cl Mleko owsiane
  • 4łyżka Syrop trzcinowy
  • 0.5łyżeczka Mielony cynamon

Etap 2 /4

Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od kostek lodu.

  • 10cl Gorąca woda
  • 3saszetka Torebki herbaty cejlońskiej
  • 200g Kostki lodu
  • 12cl Mleko owsiane
  • 4łyżka Syrop trzcinowy
  • 0.5łyżeczka Mielony cynamon

Etap 3 /4

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 4 /4

Przelej do wysokich szklanek i odstaw na kilka chwil, aby piana wypłynęła na powierzchnię.