*Homemade plant-based rice drink
- Całkowity czas 32 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
40 g Niegotowany biały ryż (około 120 g gotowanego)
50 cl Woda
10 g Drobny cukier
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przepłucz ryż kilka razy w zimnej wodzie, aby usunąć nadmiar skrobi. Gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odsącz i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 2 /4
Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od ugotowanego ryżu. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Przecedź mieszaninę przez worek do przygotowywania mleka roślinnego lub gazę, aby uzyskać gładki płyn bez pozostałości. Pozostałości zwane „okarą” możesz wykorzystać do pieczenia ciasteczek, chleba, ciasta, herbatników, granoli, falafela, kruszonki i nie tylko.
Etap 4 /4
Przechowuj w lodówce przez maks. 3 dni. Wstrząśnij przed każdym użyciem.