*Cold melon soup
- Całkowity czas 4 godz. 21 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 g Melon Charentais
125 g Jogurt grecki
10 cl Świeży sok pomarańczowy
1 łyżka Biały ocet winny
Sól i pieprz
2 liść Liść bazylii
1 Szynka dojrzewająca
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Wrzuć wszystkie składniki, zaczynając od melona. Liście bazylii i szynkę dojrzewającą zachowaj do dekoracji. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Chłodź przez 4 godziny.
Etap 4 /4
Tuż przed podaniem udekoruj bazylią i szynką dojrzewającą.