Śliwki i gruszki pod orzechową kruszonką
- Całkowity czas 55 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
4 Śliwek
1 Gruszka
1 łyżeczka Miodu
1 łyżeczka Skrobi
Skórka z ½ pomarańczy
Orzechowa kruszonka:
3 łyżka Mąki
Orzechów włoskich
1 łyżka Cukru
40 g Masła
Cynamonu
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Mąkę wymieszaj z posiekanymi orzechami, cukrem i cynamonem. Wlej roztopione masło i wymieszaj do uzyskania kruszonki.
Etap 2 /5
Gruszkę pokrój w kostkę, a śliwki przekrój na pół i usuń z nich pestki. Włóż owoce do małego naczynia żaroodpornego, dodaj do nich miód, skrobię oraz skórkę z pomarańczy i wymieszaj.
Etap 3 /5
Na owocach ułóż kruszonkę i włóż naczynie żaroodporne do AirFryer’a Tefal.
Etap 4 /5
Piecz przez 30 minut w 160°C, a następnie w 180°C przez ok. 10 minut, aż kruszonka się przyrumieni.
Etap 5 /5
Zjedz z lodami, jogurtem lub śmietanką! Smacznego!