Łosoś pod pistacjową pierzynką - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Łosoś pod pistacjową pierzynką

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 200 g Łososia

  • 1 łyżka Masła

  • 0.5 Cytryny

  • 20 g Pistacji

  • 20 g Parmezanu

  • Soli

  • Pieprzu

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Przygotuj składniki.

  • 200g Łososia
  • 1łyżka Masła
  • 0.5 Cytryny
  • 20g Pistacji
  • 20g Parmezanu
  • szczypta Soli
  • szczypta Pieprzu

Etap 2 /3

Łososia umyj i obierz ze skóry. W Tefal Cook4Me rozgrzej masło i smaż łososia z dwóch stron. Dopraw. Na koniec polej sokiem z cytryny.

Etap 3 /3

Wykonaj pierzynkę do łososia. Pistacje rozdrobnij i połącz z tartym parmezanem. Połóż mieszankę na wierzch łososia i poczekaj, aż ser się rozpuści.