Duszona cukinia z pomidorami

Przepis od: Pati Sołtysik

Składniki

  • 80g pokrojonej w piórka cebuli
  • 400g pomidorów z puszki bez skórki
  • 450g cukinii pokrojonej w księżyce (połówki plastrów)
  • 3 ząbki czosnku (każdy pokrojony wzdłuż na 3 -4 kawałki)
  • Pęczek pietruszki
  • 3 łyżki oliwy
  • Sól i pieprz
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka garam masala
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli
  • 200ml wody
thumb_362_default_big.jpeg

Przygotowanie

  1. Na głęboka patelnię wlewam oliwę i wrzucamy cebulę razem z czosnkiem. Szklimy przez 3 minuty.
  2. Dodajemy pomidory i cukinię oraz sól i pieprz z pozostałymi przyprawami. Podsmażamy przez 5 minut.
  3. Wlewamy wodę i dusimy (mieszając co jakiś czas) pod przykryciem przez ok 15 min. Po tym czasie ściągamy pokrywkę i smażymy mieszając na średnim ogniu przez ok 10 min.

Do tego przepisu mogą się przydać:

Wok TEFAL INGENIO EMOTION 26cm

Ceny 99,00 zł

W magazynie

Wok TEFAL INGENIO EMOTION 26cm
undefined

Patelnia głęboka TEFAL INGENIO EMOTION 24 cm

Ceny 115,00 zł

W magazynie

Patelnia głęboka TEFAL INGENIO EMOTION 24 cm
undefined

Patelnia głęboka TEFAL INGENIO UNLIMITED 24 cm

Ceny 149,00 zł

W magazynie

Patelnia głęboka TEFAL INGENIO UNLIMITED 24 cm
undefined

Chochla do zupy TEFAL BIENVENUE

Ceny 13,00 zł

W magazynie

Chochla do zupy TEFAL BIENVENUE
undefined

Szpatułka długa TEFAL BIENVENUE

Ceny 13,00 zł

W magazynie

Szpatułka długa TEFAL BIENVENUE
undefined

Łyżka do nabierania TEFAL BIENVENUE

Ceny 13,00 zł

W magazynie

Łyżka do nabierania TEFAL BIENVENUE
undefined

Deska drewniana do krojenia TEFAL JAMIE OLIVER 28cm x 21,5cm

Ceny 99,00 zł

Deska drewniana do krojenia TEFAL JAMIE OLIVER 28cm x 21,5cm

Zestaw 5 noży ze stali nierdzewnej TEFAL ICE FORCE + drewniany blok

Ceny 281,00 zł

W magazynie

Zestaw 5 noży ze stali nierdzewnej TEFAL ICE FORCE + drewniany blok

Zestaw noży ze stali nierdzewnej TEFAL JAMIE OLIVER - 3 elementy

Ceny 159,00 zł

W magazynie

Zestaw noży ze stali nierdzewnej TEFAL JAMIE OLIVER - 3 elementy