Krokiety rybne
- Całkowity czas 36 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 6 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
900 g Biała ryba
60 g Bułka tarta
60 g Masło
1.5 szt. Sok z cytryny
3 łyżka Nać pietruszki
1 łyżka Sól
1 szt. Kółko z papieru
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Drobno posiekaj pietruszkę.
Etap 3 /7
Wymieszaj rybę z pietruszką. Zrób dwa krokiety na osobę. Obłóż bułką tartą. Przypraw.
Etap 4 /7
Rozpuść masło. Podsmaż krokiety rybne w dwóch partiach. Odłóż je na bok. Wlej sok z cytryny do Cook4Me.
Etap 5 /7
Polej krokiety sosem z soku. Ułóż je w koszyku do gotowania na parze. Do Cook4Me włóż koszyk i wlej 200 ml wody.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Wyłóż krokiety na talerz. Polej sosem z soku. Podawaj.