Szaszłyki z kiełbasą i cukinią
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
350 g Cukinie
200 g Czerwona papryka
1 łyżeczka Tymianek
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Ocet balsamiczny
Sól, pieprz
400 g Kiełbasa o średnicy 2–3 cm
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Umyj cukinie i paprykę. Przekrój cukinie wzdłuż na pół, a następnie pokrój każdą połówkę na plasterki o grubości około 2 cm. Usuń nasiona z papryki i potnij ją w kostkę o grubości 2 cm. Włóż warzywa do salaterki, dodaj tymianek, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól i pieprz, a następnie wymieszaj.
Etap 2 /3
Pokrój kiełbasę na plasterki o grubości około 2 cm. Na szpikulce nadziewaj na zmianę kawałki warzyw i plasterki kiełbasy.
Etap 3 /3
Ustaw OptiGrill w trybie BBQ. Ustaw boczny termostat do pozycji 4. Po rozgrzaniu urządzenia umieść szaszłyki na płycie grillowej i grilluj przez 15 minut, obracając je w połowie gotowania.